Dharm Mungra voorzitter van De Nieuwe Leeuw(DNL) zegt dat elke doorgewinterde politicus ervan op de hoogte was dat de NDP voor de verkiezingen van 2015 coalitiepartner Pertjajah Luhur(PL) zou bedanken. “De NDP is altijd goed geweest in scenario’s, daar zijn ze masters in”.

De politicus weet dat een strategie die bijna twee jaar terug op tafel lag nu is uitgevoerd. Het is publieksgeheim dat de NDP kort voor de verkiezingen zoveel mogelijk zou proberen de regeermacht naar zich toe te trekken.
Mungra zegt al twee jaar op de hoogte te zijn geweest van deze strategie. Hij denkt daarom ook niet de PL verrast is met deze stap. Wat misschien een verassing is voor PL is de ‘timing’. “Het was een kwestie van ‘timing’ en heeft de president nu een juiste ‘timing’ gevonden.
“De ruimte hebben ze nu voor zichzelf gecreëerd om op weg naar de verkiezingen in feite alle troeven in handen te hebben om de verkiezingen naar hun hand te zetten. Dit is voor mij geen verassing, het was alleen maar afwachten wanneer zulks zou geschieden. Alle ingewijde politicus weet dat”.
Deze stap van de president is voor een groot deel van de samenleving niet als verrassend overgekomen. Wij hadden dit volgens Mungra zien aankomen. De laatste tijd was duidelijk een sterke mate van verwijdering zichtbaar. De top van de NDP verscheen niet op openbare evenementen van PL en was PL ook niet aanwezig op het laatste evenement van de NDP.
Bron: EDUNET.SR WEBSITE